Ankara

Ağaçları kuvvetli ve yayvan gelişir.

Meyvesi orta iri, yuvarlakça, boyunsuz, alt kısmı geniştir.

Kabuk rengi açık yeşil, kalın, yeme olumunda sarımsı yeşil ve incedir.

Meyve eti krem, çok sulu, tereyağı tipinde, tatlı, güzel aromalı, kalitesi çok iyidir.

Hasat zamanı tam çiçeklenmeden itibaren 150-160 gündür.

Ekimin birinci ikinci haftasıdır.

Tozlayıcıları Akça, Abbe Fetel, Coscia'dır.

Kısmi periyodisite gösterir.

Gübreleme, sulama, budama ve meyve seyreltmesiyle periyodisitenin önüne geçilebilmektedir.

Yabani armut çöğüründe 5-7 yaşında meyve verimine geçerken, bodur anaçlar üzerinde 3-4 yaşında meyve verimine geçmektedir.

Armut Çeşitleri

Ankara

Atago Kikusui

Chojuro

Deveci

Etrusca

Hosui

Kosui

Santa Maria