Deveci

Ağaçları, orta kuvvette, yarı yayvan bir ağaç yapısına sahiptir.

Meyveleri çok iri, boyunsuz ve çiçek çukuru derindir.

Meyve kabuğu sarı zeminli güneş gören yerleri pembe- kırmızıdır.

Meyve eti beyaz, sert, lezzeti sulu ve tatlıdır. Ekim ayının ilk haftasında hasat edilmektedir.

Williams, Akça tozlayıcı olarak kullanılır.

Zaman zaman meyve iriliği 750 gr. kadar olmaktadır.

Soğuk hava tesislerinde Nisan, Mayıs ayına kadar muhafaza edilmesine rağmen dalından yeni kopmuş gibi taze kalır.

Önümüzdeki yıllarda ihracatı artacak armut çeşidi olarak görülmelidir.

Sıcak bölgelerde kalitede olumsuzluklar meydana geldiğinden nemli bölgelerde yetiştirilmesi meyve kalitesi açısından dikkate alınmalıdır.

Armut Çeşitleri

Ankara

Atago Kikusui

Chojuro

Deveci

Etrusca

Hosui

Kosui

Santa Maria